Yunet
 

Društvo

NIS podržao pet projekata u Kikindi vrednih 15,5 miliona dinara

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 30. septembar 2021. •

NIS podržao pet projekata u Kikindi vrednih 15,5 miliona dinara

Kompanija NIS je u 2021. godini svoj program „Zajednici zajedno“ usmerila na oblast ekologije i zaštite životne sredine. Za projekte u Kikindi opredeljeno je 15,5 miliona dinara.

Prema rezultatima konkursa sredstva u iznosu od tri miliona 905 hiljada dinara opredeljena su Domu zdravlja za zamenu kotlova u četiri ambulante u cilju smanjenja potrošnje prirodnog gasa, troškova održavanja postojećeg grejnog sistema i eliminisanja prisustva gorivih gasova u produktima sagorevanja.U Zavodu za javno zdravlje biće zamenjeni prozori i vrata na dve etaže objekta koji nisu menjani od izgradnje. Na ovaj način biće unapređena energetska efikasnost, kao i kvalitet rada ustanove od velikog značaja za najširu ciljnu grupu. Za ovaj projekat izdvojenpo je tri miliona 863 hiljade dinara. Sredstvima u iznosu od tri miliona 422 hiljade dinara biće podržan i projekat PU „Dragoljub Udicki“ za zamenu kotla u vrtiću „Kolibri“ na koji se greju i Mesna zajednica i ambulanta Dečjeg dispanzera. Cilj je smanjenje potrošnje gasa kao energenta, povećanje bezbednosti korisnika i energetske efikasnosti objekata.OŠ „1. oktobar“ iz Bašaida dobila je iznos od dva miliona 226 hiljada dinara. Ovim novcem rekonstruisaće se električna rasveta zamenom postojećeg neefikasnog osvetljenja novim LED osvetljenjem, što će značajno umanjiti troškove električne energije i objekat koji je prešao na grejanje na gas učiniti energetski efikasnijim. Sredstva u iznosu od dva miliona 82 hiljade dinara opredeljena su i Sportskom centru „Jezero“. Planirana je zamena stolarije u četiri paviljona Omladinskog naselja, čime se smanjuje potrošnja energije, zagađenje životne sredine, kao i troškovi zagrevanja i rashlađivanja, što objekat čini značajno energetski efikasnijim

Sa ukupno 107,5 miliona dinara podržano je 29 projekata u 12 gradova i opština širom Srbije u kojima se program sprovodi u: Beogradu, Novom Sadu,Požarevcu, Nišu, Čačku,Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

Vodeći se nacionalnim prioritetima u domenu smanjenja zagađenja vazduha i uređenja javnih parkovskih površina na inovativan ekološki način, ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno“ NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena