Yunet
 

Društvo

Pomozimo Arsenovu Tanackovu da ponovo prohoda

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. septembar 2021. •

Pomozimo Arsenovu Tanackovu da ponovo prohoda

Arsen Tanackov iz Kikinde ima 21 godinu i neophodna mu je pomoć svih nas kako bi ponovo prohodao. Nakon saobraćajne nesreće završio je u invalidskim kolicima, a sredstva za njegovo lečenje prikupljaju se putem fondacije „Budi human“.

Vraćajući se sa operacije oka iz Subotice, 18. avgusta prošle godine, 21-godišnji sugrađanin Arsen Tanackov na ulazu u Kikindu iz pravca Iđoša doživeo je saobraćajnu nesreću koja mu je upotpunosti promenila život. Tom prilikom polomio je tri pršljena, a zadobio je i oštećenje kičmene moždine. Kako ističe same nesreće se ne seća, a zajedno sa njim u kolima su bili njegov otac i očev kolega. Probudio se u Kliničkom centru Vojvodine gde mu je saopšteno da je postao paraplegičar. Arsen nema osećaj dodira i osećaj za nuždu. Od tada je konstantno na terapijama, a bio je i na rehabilitaciji u klinici „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu gde je osposobljen za život u kolicima. Rehabilitaciju je nastavio na privatnoj klinici u Novom Sadu koja mu pomaže, ali je skupa. Jedan dan košta 120 evra, a pomoć mu je neophodna za vežbe i za invalidska kolica po njegovim merama kako bi postao što samostalniji. Osim samih terapija sredstva se sakupljaju i za operaciju matičnih ćelija. Jedan tretman je već urađen jer su velike šanse da operacija može da mu vrati osećaj dodir i funkciju nužde, ali i da uz puno vežbi ponovo prohoda.

Uz Arsena je sve vreme njegova devojka 20-godišnja Tara Ćirić sa kojom je u vezi 6,5 godina.Ona nam je otkrila da je do sada sakupljeno 500.000 dinara što je dovoljno za 3,5 meseca vežbanja. Tara je konstantno uz Arsena i zajedno sa njim uči kako da mu pomogne i na koji način je najbolje da se oporavi. Odlučila je da pauzira godinu na fakultetu, položila vozički ispit i zajedno sa Arsenom vratila se u Kikindu gde su prilagodili kuću njegovim potrebama. Napominje da su pomaci koje Aresn ima minimalni, ali veoma značajni.

Na žalost, Aresn se početkom godine suočio sa još jednim udarcem sudbine. Otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu između Kikinde i Ruskog Sela.

Sredstva za Arsena prikupljaju se preko fondacije „Budi human“. Potrebno je upisati 1112 i poslati SMS na 3030, kao i uplatama na dinarski račun 160-6000001216621-05 i devizni račun 160600000121704591

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena