Yunet
 

Društvo

Mališani vrtića “Miki” već su dobri promoteri našeg grada, neki od njih biće i turistički vodiči

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 27. septembar 2021. •

Mališani vrtića “Miki” već su dobri promoteri našeg grada, neki od njih biće i turistički vodiči

Svetski je dan turizma. Kikindska turistička organizacija rešila je da ga provede sa našim najmlađima.

Šta je turizam u dečijem svetu, šta rade turistički vodiči i koje to lepote naš grad ima, to smo danas, na svetski dan turizma, imali priliku da saznamo u vrtiću „Miki“ gde je Turistička organizacija Grada Kikinda na deci prihvatljiv način predstavila potencijale grada ali i upoznala ih sa ovom privrednom granom.

Mališani u stvari znaju dosta o Kikindi, danas ćemo čuti i koliko znaju o Kikindi a verujem da znaju puno. U turizmu danas potenciramo da je Kikinda grad dobrih ljudi. Glavni faktor u turizmu je čovek. Kikinda nema ni reke ni planinu, nema prirodne lepote, ali ima ljude koji se svakodnevno maksimalno trude da pronađu nove turističke potencijale, i zajedno sa manifestacijama koje godinama u nazad obeležimo i građanima pružimo novine a takođe i gostima koji dolaze u naš grad. Htela bih da napomenem da je Narodni muzej svrstan među 80 najatraktivnijih lokacija i tim povodom vrata muzeja su danas i sutra besplatno otvorena za sve posetioce, rekla je Marijana Mirkov iz Turističke organizacije Grada Kikinda.

Veoma je jasno šta najmlađi u Kikindi najviše vole.

– Ja u Kikindi volim najviše Dane ludaje. Meni su se najviše dopali koncert. Volim i mamuta Kiku i često odem u centar da je vidim, kaže šestogodišnja Anđela Vukašinović, predškolac vrtića „Miki“.

Na svetski dan turizma nije zgoreg podsetiti da je Kikindu za vreme naše najveće manifestacije posetilo više od 30.000 ljudi. Kikinda ima niz atrakcija koje su primamljive posetiocima, a među njima su najznačajniji već pomenuta manifestacija, zatim Muzeji – i gradski, tj Narodni i „Terra“, Suvača, Kika, Vodice i drugo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena