Yunet
 

Društvo

32. Trka za srećnije detinjstvo

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. septembar 2021. •

32. Trka za srećnije detinjstvo

Pod motom “Imamo cilj dođi na start” u subotu će biti održana 32. Trka za srećnije detinjstvo. Rekreativno-humanitarnu manifestaciju organizuje Crveni krst Kikinde, podsetio je predsednik organizacionog odbora Dragoslav Ugarčina.

-Trka je namenjena podmlatku i omladini i cilj joj je da podstakne humanost, promoviše zdrave stilove života i propagira volonterizam. Prva trka održana je 1989. godine,a ove godine biće održana u posebnim uslovima kovida – istakao je Dragoslav Ugarčina.

Pridržavanje epidemioloških mera biće obavezno i za posetioce i za učesnike kojih će ove godine biti manje u odnosu na ranije.

Danijela Bjeljac, sekretarka Crvenog krsta dodala je da je pokrovitelj Trke za srećnije detinjstvo grad Kikinda. Biće održano 26 trka, a prva je šetnja roditelja sa bebama do godinu dana.

-Majke koje budu revijalno šetale sa bebama u kolicima moraju popuniti svoje podatke na startnim brojevima obzirom da je Crveni krst Vojvodine obezbedio specijalnu nagradu, vikend odmor za celu porodicu. Imaćemo, kao i svake godine niz vrednih nagrada koje su obezbedili lokalni donatori -napomenula je Danijela Bjeljac.

Sva sredstva od startnih brojeva i donatora biće vraćena školama i vrtićima srazmeno broju učesnika, a startni brojevi po ceni od 50 dinara moći će da kupe i pre početka trke.

Program kojim će biti otvorena ovogodišnja trka počinje u 9.30 sati, a Svetosavska ulica od Đoke Radaka i Vuka Karadžića do Moravske i Mihajla Pupina biće zatvorena za saobraćaj od 7 do 13 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena