Yunet
 

Društvo

Sednica Saveta okruga o sufinansiranju vozne linije do Subotice

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. septembar 2021. •

Sednica Saveta okruga o sufinansiranju vozne linije do Subotice

Obaveze jedinica lokalnih samouprava za utvrđivanje javnog prevoza za red vožnje za 2021/22 godinuiplaniranje sredstava u budžetima za potrebe železničkog saobraćaja bile su teme sednice Saveta Severnobanatskog upravnog okruga.

Zbog nerentabilnosti železničke linije Kikinda- Subotica, a kako se ona ne bi ugasila, potrebno je da, kao i ranijih godina, u sufinansiranju učestvuju i lokalne samouprave, ukazuje načelnik okruga Milivoj Linjački.

–Zbog manjka putnika, od sedam dana u nedelji, samo dva dana, petkom i nedeljom železnička linija Kikinda-Subotica je u plusu, pa je potrebno da se taj iznos nadoknadi. Zato lokalne samouprave, četiri iz Severnobanatskog okruga- Kikinda, Kanjiža, Čoka i Senta učestvuju u sufinansiranju i za to opredeljuju sredstva u svojim budžetima. Do 20. septembra potrebno je da odgovorimo Srbijavozu kako bi na sastanku krajem septembra, početkom oktobra bili definisani konkretni iznosi. Voznu liniju Kikinda-Subotica koriste mnogi studenti jer je karta znatno jeftinija od autobuske, a i kvalitet prevoza je u proteklom periodu unapređen. Na sednici je zaključeno i da je ponuđeni red vožnje „Srbija voza“ na liniji Kikinda Senta odgovarajući– rekao je Linjački i istakao da država proteklih godina izdvaja značajna sredstva za ceo sistem železničkog saobraćaja.

Zahvaljujući subvenciji lokalnih samouprava, uključujući i Suboticu, železnička linija između Kikinde, Sente i Subotice proteklih godina je opstala.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena