Yunet
 

Društvo

U toku rekonstrukcija amfiteatra Visoke škole

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 24. avgust 2021. •

U toku rekonstrukcija amfiteatra Visoke škole

U amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi u toku je rekonstrukcija. Radovi su, kako je istakla direktorica Angela Mesaroš Živkov, počeli sredinom jula i biće završeni do 1. septembra.

Sredstva u iznosu od 1,1 milion dinara odobrena su nam od Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost namenjena za održavanje zgrada i tekućih popravki. Amfiteatar je bio u lošem stanju i u njega nije ulagano od momenta kada je izgrađen odnosno više od dve decenije. U njemu ima mesta za 203 studenta – rekla je Mesaroš Živkov.

Radovi će obuhvatiti gletovanje i krečenje zidova, kao i zamenu poda.

Biće postavljen novi, topli, pod umesto dosadašnjeg itisona. To će nam omogućiti lakše održavanje ovog prostora što će puno značiti zbog epidemioloških mera koje moramo da primenjujemo. Da bi ovaj prostor u potpunosti bio sređen neophodna je i zamena prozora s obzirom na to da smo imali problema sa prokišnjavanjem – dodala je naša sagovornica i napomenula da su takođe od Pokrajine dobili 290.000 dinara za koje je kupljen kolor A3 štampač.

U Visokoj školi u Kikindi 2. i 3. septembra biće organizovana prijava kandidata u drugom upisnom roku. Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 6. septembar. Kandidati će imati proveru muzičkih, govornih i fizičkih sposobnosti, a polažu i test iz opšte kulture i informisanosti. Sve informacije mogu da se pronađu na sajtu škole, a dostupan je i telefon 422-423. U septembarskom roku ostalo je 86 mesta i to na smeru strukovni vaspitač dece redškolskog uzrasta 16 budžetskih i 50 samofinansirajućih, a na smeru strukovni vaspitač za tradicionalne igre ima jedno budžetsko i 19 mesta na samofinansiranju. Školarina je 48.000 dinara i može se platiti u deset rata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena