Yunet
 

Društvo

Evropskim sredstvima do rekontsruisanih sala Kulturnog centra Kikinda

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. april 2021. •

Evropskim sredstvima do rekontsruisanih sala Kulturnog centra Kikinda

U kikindskom Kulturnom centru danas je otvorena rekontruisana multifunkcionalna sala. Nažalost, publika će zbog epidemiološke situacije morati da sačeka planirane sadržaje a kada se za to stvore uslovi, njih neće manjkati, navode iz ove ustanove.

Zahvaljujući još jednom evropskom projektu koji je Grad Kikinda realizovao, ovog puta sa Zapadnim univerzitetom u Temišvaru, kikindskom Kulturnom centru ukazala se prilika da zameni sve prozore na zgradi ali i da konačno modernizuje i proširi veliku salu. Ona je potpuno rekontruisana i sada zadovoljava sve uslove za brojne sadržaje.

– U prethodne dve godine, kako Grad Kikinda, tako i preko međunarodnih projekata u Kulturni centar uloženo je 18 miliona dinara. Ova predivna sala koja će imati 120 mesta biće multifunckionalna, za predstave, koncerte i da donese neke nove programe koje ćže siguran sam, Kulturni centar u narednom periodu osmisliti. Rekontruisana je i velika baletska sala, zamenjeni su svi prozori, kroz projekat „Negovanja tradicionalne muzike“. Hvala Zapadnom Univerzitetu iz Temišvara što je prepoznao Grad Kikindu kao partnera. Nećemo se na ovome zaustaviti. U narednom periodu, kako za Kulturni centar, tako i za ostale ustanove kulture znaćemo, prepoznaćemo i konkurisaćemo i raditi na realizaciji projekata. Grad Kikinda je konkurisao i na konkurs „Gradovi u fokusu“ i očekujemo i tu povoljne rezultate, kaže Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinda.

Za konkurs Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu“ čiji se rezultati svakog dana očekuju planirano je da u Kulturnom centru bude urađena dugo očekivana i preko potrebna rekonstrukcija krova ili fasada. Kikindu bi u predstojećem periodu trebalo da poseti i ministarska kulture Maja Gojković.

Sala kulturnog centra još će zbog epidemiološke situacije morati da sačeka publiku ali sadržaja, kada se se sve stabilizuje neće manjkati, navode u ovoj ustanovi.

– Projekat je potpisan 17.maja 2019., i trebalo je da bude završen posle godinu dana, međutim sve je prolongirano zbog epidemiološke situacije. Prethodni period smo iskoristili za radove koji su konačno završeni, kaže Tanja Nožica, diretkorica Kulturnog centra Kikinda.

Pored Kulturnog centra, manji deo sredstva preko ovog prekograničnog projekta pripao je i kikindskim „Guslama“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena