Yunet
 

Društvo

Stariji osnovci i srednjoškolci u školama od ponedeljka 19. aprila

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. april 2021. •

Stariji osnovci i srednjoškolci u školama od ponedeljka 19. aprila

Povratak starijih osnovaca i srednjoškolaca u klupe, potvrdio je na današnjoj sednici Krizni štab. Školama je upućen dopis da će se đaci od ponedeljka 19. aprila vratiti modelu nastave koji je važio 1. septembra.

-Škole su spremne da nastavimo rad. Mislim da će ovo i za učenike i nastavnike biti bolja varijanta, daleko lakše organizovana nastava i sve što nas očekuje do kraja školske godine moći ćemo kvalitetnije da savladamo. Epidemiološka situacija se prati na dnevnom nivou, škole su u kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje, sa Kriznim štabom, sa predstavnicima Školske uprave odnosno Ministarstva prosvete, i ukoliko se u narednom periodu u nekoj školi javi povećanje broja zaraženih, imamo mogućnost kao škole da pojedina odeljenja pa čak i cele škole prebacimo na onlajn nastavu. U slučaju, ne daj Bože pogoršanja epidemiološke situacije, reagovaćemo na pravi način– kaže Tihomir Farkaš, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola.

Učenici osmih razreda prošle nedelje nakratko su se vratili u klupe zbog probe završnog ispita. Prošlog petka polagali su ispit iz matematike, a dan kasnije iz maternjeg jezika i kombinovani test.

-U školi „Žarko Zrenjanin“ svi đaci su bili zdravi, nisu bili u izolaciji. Probni ispit je protekao u najboljem redu i poslužio je dobro đacima da vide gde su što se tiče gradiva i znanja i u kojim oblastima treba više da rade u narednom periodu. Rezultati su očekivani u odnosu na ocene koje đaci imaju. Probni ispit je uspeo posebno imajući u vidu sve tehničke okolnosti koje đaci moraju da savladaju i sa tim se oni prvi put susreću, pa na to nećemo gubiti vreme kada se bude polagao završni ispit.

U dopisu školama povodom povratka u klupe, ministar je poručio da je važno da se „kontinuirano prate i ocenjuju učenička postignuća na način koji neće dodatno opteretiti ni nastavnike ni đake.“

Nepune dve sedmice posle povratka u klupe, sledi prolećni raspust koji počinje 30 aprila i trajaće do 9. maja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena