Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Nikola Lukač uručio zahvalnicu dr Nenadu Veljkoviću

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. april 2021. •

Gradonačelnik Nikola Lukač uručio zahvalnicu dr Nenadu Veljkoviću

Gradonačelnik Nikola Lukač upriličio je prijem za internistu kardiologa dr Nenada Veljkovića kojem je povodom Dana državnosti predsednik Aleksandar Vučić uručio zlatnu medalju za zasluge u borbi protiv kovida. Ovom prilikom gradonačelnik Lukač uručio je dr Veljkoviću zahvalnicu u ime svih Kikinđana.

-Znači mi što je neko prepoznao moj rad i trud u borbi protiv korona virusa. Već 12 godina živim i radim u Kikindi ovde sam osnovao i porodicu i mogu s pravom da kažem da sam postao deo ovog grada. Najvažnije je vakcinisati se i svima bih to savetovao. Pored toga važno je pridržavati se propisanih mera i biti odgovoran – kazao je dr Nenad Veljković.

Gradonačelnik Nikola Lukač dodao je daje ponosan na sve zaposlene u zdravstvu koji duže od godinu dana daju sve od sebe da se ppbedi ovaj virus.

-Mi Kikinđani odlično znamo da se svi zaposleni u zdravstvu bore za svakog od nas i kada imamo ovakvog lekara mi možemo da budemo samo zahvalni i izrazimo poštovanje za sve ono što radi. Dr Veljković je skroman, a svi znamo koliko je ova borba velika, koliko zahteva odricanja, požrtvovanja. Svi zaposleni u zdravstvu koji se svakodnevno herojski bore prepoznaće da je ovo nagrada za sve njih – dodao je Nikola Lukač.

Dr Veljković završio je supspecijalizaciju iz kardiologije i planovi su mu da unapređuje svoj rad u kikindskoj Bolnici. I sam je preležao korona virus i tokom lečenja bio je hospitalizovan zbog upale pluća. Napominje da je bilo straha jer kao lekar zna do kojih komplikacija ovaj virus može da dovede. Pored prirodnog imuniteta koji je stekao ovaj lekar se i vakcinisao.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena