Yunet
 

Turizam

Gradska kuća biće otvorena za posetioce kao primer građanske kuće u Rumi

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 1. novembar 2022. • 13:56 •

Gradska kuća biće otvorena za posetioce kao primer građanske kuće u Rumi

Nakon što je uređena spoljašnjost Gradske kuće u Rumi, prema najavama predsednice Opštine Ruma Aleksandre Ćirić, sledi i jedno sveobuhvatno uređenje unutrašnjosti i enterijera Gradske kuće, koja će biti stavljena u funkciju muzeja,

„Počinje realizacija sanacije same Gradske kuće, enterijera i unutrašnjosti. Želimo da joj vratimo stari sjaj, jer ovo je jedna od najreprezentativnijih kuća građanskih porodica u Rumi“, rekla je predsednica Opštine ruma Aleksandra Ćirić.

Zgrada gradske kuće je građanska kuća rumske porodice Dušana Ostojića, a s obzirom da se sada koristi kao Gradska kuća za potrebe Opštinske uprave, cilj je da se takve građevine očuvaju, ali i daju na uvid kako bi i građani mogli da ih posećuju i uvere se u nekadašnji duh građanske Rume.

„Reprezentativan primer jedne lepe građanske kuće. Mi ćemo otvoriti vrata Gradske kuće, tako što će ona biti otvorena za posete građana u vreme kada se ne koristi za potrebe Opštine, nakon što bude renovirana, a to bi sve trebalo da bude gotovo do kraja naredne godine“, navela je predsednica.

Sredstva za obnovu gradske kuće obezbeđena su trećim rebalansom budžeta u ukupnom iznosu od šest miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena