Yunet
 

Servisne informacije

Izmena visine naknade za korišćenje javnih površina u Rumi

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 1. februar 2023. • 14:04 •

Izmena visine naknade za korišćenje javnih površina u Rumi

Na poslednjoj sednici odbornici Skupštine Opštine Ruma doneli su Odluku o naknadama za korišćenje javnih površina u Rumi kojom je definisano ko je u obazi da plaća ovu naknadu i u kojim slučajevima zauzeća javne površine, kao i procedura po kojoj se dolazi do dozvole za zauzeće javne površine.

Definisane su i zone javnih površina, a nakon nekoliko godina promenjena je i visina naknade za korišćenje javnih površina, pojasnio je predsednik Skupštine Opštine Stevan Kovačević.

„Ovde se pre svega radi o utvrđivanju novih cena korišćenja javnih površina. Mi mislim nekih 5-6 godina nismo menjali iznos za koji zakupci plaćaju za korišćenje javnih površina. Sa ovim povećanjem mi ćemo takođe i u buduće biti opština sa najnižom cenom naknade za korišćenje javnih površina i donoseći jednu ovakvu odluku mi smo zapravo se vodili time da to ne bude preveliko opterećenje za naše preduzetnike, a da opet bude i dovoljno da opština može da sprovodi komunalni red na sovjoj teritoriji onako kako to predviđaju njene ostale odluke iz tog domena“, rekao je Stevan Kovačević, predsednik Skupštine Opštine Ruma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena