Yunet
 

Kultura

Rumski likovni salon do 21. januara u Kulturnom centru

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 3. januar 2023. • 09:17 •

Rumski likovni salon do 21. januara u Kulturnom centru

Tradicionalno na kraju godine u Kulturnom centru „Brana Crnčević“ otvoren je Rumski likovni salon. Na 22. Rumskom likovnom salonu učestvovalo je 38. umetnika, a pobednik je Miroslav Munižaba. Drugu nagradu osvojio je Ivan Cajzlov, dok je treća pripala  Predragu Peđi Jovoviću.

Pobednik Miroslav Munižaba iz Sremske Mitrovice se predstavio sa dva rada u kombinovanoj tehnici, enformel sa nekim prepoznatljivim elementima.

„Već duži vremenski period radim slike tog tipa, inspiracija mi je Lazar Vozarević. Slika koja je dobila nagradu je bila izlžena na oktobarskom salonu u Šapcu, zadovoljan sam, to mi je treća nagrada kojun dobijam u Rumi, ovo mi je druga prva nagrada i jednom sam dobio drugu nagradu. Imao sam dve samostalne izložbe u Rumi, a sada ću imati i treću sledeće godine“, izjavio je Miroslav.

Vajarka Ljiljana Vojvodić, članica Umetničkog saveta Galerija KC-a je izjavila da je Salon zaista izuzetnog kvaliteta.

Salon je okupio veliki broj umetnika i nadam se i ubuduće tako, ovde su zastupljeni autori iz celog Srema. Imamo jako aznimljivih tehnika počevši od grafika, slika, neobičnih načina slikanja, izbor je ogroman i to govori o lepoti stvaranja i mogućnostima da svaki umetnik pokaže svoj lični rukopis. To je  bogatstvo ovog Salona, bogatsvo ideja i tema takođe. Za svaku pohvalu je pošto su se odazvali pre svega i naši umetnici koji su i ranije učestvovali, a ove godine imamo i nekoliko mladih umetnika i pohvaljujem i te mlade koji su se uključili. Imamo i jednu neobičnost, a to je izložen „Biodiverzitet jezera i park šume Borkovac“ to je jedno remek delo koje je okupilo jako velik broj učesnika i po tome je neobičan. Bio je iuzložen i u Beogradu u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, predstavljeno je naše  jezero, pluća našeg grada“, izjavila je Ljiljana.

Izložba traje do 21. januara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena