Yunet
 

Kultura

Dragana Milošević prisustvovala obeležavanju 60 godina postojanja AKUDUNS „Sonja Marinković“

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 19. decembar 2022. • 14:22 •

Dragana Milošević prisustvovala obeležavanju 60 godina postojanja AKUDUNS „Sonja Marinković“

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević prisustvovala je večeras svečanom koncertu Ansambla narodnih igara i pesama Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu „Sonja Marinković“, koji je održan u Srpskom narodnom pozorištu, povodom obeležavanja 60 godina postojanja tog društva.

Čestitajući jubilej, ona je istakla da su upravo kulturno-umetnička društva, poput „Sonje Marinković“, pravi čuvari našeg kulturnog identiteta, i da to i jeste cilj njihovog postojanja.

„Kada govorimo o trajanju od šest decenija, onda govorimo o profesionalnom i stručnom odnosu sa 40.000 članova, koji su ovde učili u jednoj od brojnih sekcija ovog kulturno-umetničkog društva. Ne smemo zaboraviti na hiljade javnih nastupa, brojnih priznanja i nagrada, kako kod nas, tako i izvan naših granica, i zato će i nadalje, koliko god njihove ambicije budu velike, podrška Pokrajinske vlade biti neizostavna“, naglasila je Miloševićeva.

Umetnički direktor AKUDUNS „Sonja Marinković“ Milovan Ognjanović rekao je da je večeras na rođendanskom koncertu publika uživala u profesionalnom izvođenju igara iz Bačke, Banata i Srema, zatim iz centralne Srbije i sa Kosova i Metohije, kao i iz istočne Makedonije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena