Yunet
 

Kultura

Rumljanka, glumica Bojana Milanović dobitnica nagrade „Iskra kulture“

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 14. decembar 2022. • 13:23 •

Rumljanka, glumica Bojana Milanović dobitnica nagrade „Iskra kulture“

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama dr Milan Micić uručio je danas u holu Pokrajinske vlade   Godišnje nagrade iz kulture –Iskre kulture, koje se dodeljuju za najveće stvaralačke rezultate u kulturi i umetnosti, a koje tradicionalno dodeljuje  Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanskiˮ.

Ovogodišnji laureati su četiri dame, koje su po propozicijama stručnog žirija odabrane u isto toliko kategorija i tako je  Iskra kulture za savremeno stvaralaštvo mladom autoru do 35 godina ove godine pripala glumici Bojani Milanović, dok je  doc. dr Ivana Ivanić laureantkinja Medalje kulture za multikulturalnost i interkulturalnost. Dr Tijana Palkovljević – Bugarski dobitnica je Medalje kulture za očuvanje kulturnog nasleđa, a akademska slikarka   Vera Zarićdobila je  Medalju kulture za životno delo, tj. za ukupno stvaralaštvo.

Čestitajući laureantkinjama u ime pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragane Milošević i u svoje lično ime, dr Milan Micić je istakao da su dame koje su dobile nagrade imaju svoj duboki unutrašnji razlog zašto se bave poslom, kojim se bave, a to svakako nije samo posao, već i izuzetna posvećenost, stručnost i strast što ih je izdvojilo u mozaiku vojvođanske kulture.

„I bez ove posebne nagrade, ove dame bi se na isti način bavile svojim poslom“ rekao je pomoćnik dr Micić i istakao da način na koji to rade ih je izdvojio i samo društvo ih je prepoznalo kao žene posvećene i posebne, na čemu im čestitam i zahvaljujem, rekao je na kraju svoje čestitke dr Milan Micić.

Nenad Šaponja direktor Kulturnog centra „Miloš Crnjanski“ uputio je u ime članova žirija i u ime kolektiva ove krovne institucije kulture u Vojvodini iskrene čestitke, podsećajući na brojne aktivnosti ove ustanove, koja sa dodelom godišnjih nagrada zaokružuje svoj ciklus.

U ime dobitnica obratila se akademska slikarka Vera Zarić,koja je ovom prilikom istakla da je svaka nagrada priznanje za uloženi trud i posvećenost i na tome hvala, onim ljudima koji su to i prepoznali.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena