Yunet
 

Društvo

Izmene cenovnika „Vodovoda“ i „Stambenog“

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 21. mart 2023. • 13:11 •

Izmene cenovnika „Vodovoda“ i „Stambenog“

Na današnjoj sednici Opštinskog veća  u Rumi usvojen je Program mera podrške za poljoprivredu u 2023. godini. Tim programom je predviđena kreditna podrška za poljoprivredna gazdinstva u ukupnom iznosu od pet miliona dinara, dok je maksimalan iznos sredstava po korisniku 600.000 dinara.

Ova mera se odnosi na finansiranje kamate kod komercijalnih banaka za kupovinu nove mehanizacije, opreme i repromaterijala, za kupovinu stoke, živine, pčela, sadnog materijala, sistema za navodnjavanje i izgradnju bunara. Ova mera sprovodi se kontinuirano od 2015. godine.

Druga mera je planirana u ukupnom iznosu od 13 miliona, dok će se po korisniku odobravati do 200.000 dinara a tiče se osiguranja useva,višegodišnjih zasada i životinja. 18 miliona je predviđeno za Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Novi cenovnici JP „Vodovod“ i „Stambeno“

Opštinsko veće u Rumi usvojilo je novi cenovnik usluga JP „Vodovod“ Ruma, kojim je predviđeno povećanje pojedinih usluga JP „Vodovod“ vezanih za izradu i razdvajanje priključaka, mesečno održavanje, montažu i zamenu vodomera, odgušenje kanalizacije,  a uvećana je i cena tehničkih uslova i saglasnosti za priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Konačnu odluku  o novom cenovniku „Vodovoda“ daće odbornici Skupštine opštine Ruma na jednom od narednih zasedanja.

Rumljani će od prvog aprila plaćati višu cenu grejanja preko Javnog preduzeća „Stambeno“, odluka je koju je usvojilo Opštinsko veće u Rumi, a na čega bi saglasnost trebalo da daju i odbornici Skupštine Opštine Ruma na narednim zasedanjima. U Stambenom podsećaju da je poslednja promena cene grejanja bila čak pre sedam godina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena