Yunet
 

Društvo

Usvojena izmena Plana generalne regulacije Rume: U planu rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 30. januar 2023. • 14:04 •

Usvojena izmena Plana generalne regulacije Rume: U planu rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića

U Rumi je danas zasedao lokalni parlament. Odbornici su razmatrali 13 tačaka dnevnog reda od kojih je jedna od najvažnijih jeste ona koja se tiče izmena i dopuna Plana generalne regulacije Rume. Donošenjem ove odluke omogućava se ono što je i najavljivano za ovu godinu – a to je rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića.

„Plan generalne regulacije Ruma zapravo je planski dokument koji smo na ovoj sednici doneli u cilju otpočinjanja projekta generalne rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića, pošto imamo očekivanja i veoma ozbiljno ćemo konkurisati za dobijanje sredstava za tu namenu od viših nivoa vlasti odnosno od strane Pokrajinske vlade“, rekao je Stevan Kovačević, predsednik Skupštine Opštine Ruma.

Kako je ranije najavljivano u planu je da se ulica Vuka Karadžića zbog svog značaja pretvori u ulicu bulevarskog tipa.

„Ta ulica Vuka Karadžića je zaista strateški veoma važna ulica za odvijanje saobraćaja na teritoriji našeg grada. Želja nam je da u toj ulici projektujemo saobraćajnicu bulevarskog tipa znači koja će za naredni duži period moći da primi saobraćaj čija je frekvenc ija sve veća u toj ulici, tako da mislimo da ćemo dobijanjem sredstava od strane Pokrajinske vlade uspeti da i ovaj projekat realizujemo i to će biti svakako jedan od najkapitalnijih projekata na koji računamo,a  da bismo uopšte u tu priču i ušli mi smo morali da izvršimo promenu Plana generalne regulacije“, naveo je Kovačević.

Donošenjem ove odluke zaokružen jeproces administracije koji je trebalo da bude obavljen, a sada sledi učešće na konkursu i očekivanje pozitivne ocene od strane nadležnih pokrajinskih organa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena