Yunet
 

Društvo

Počelo čišćenje divlje deponije između Suseka i Luga

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 17. januar 2023. • 13:15 •

Počelo čišćenje divlje deponije između Suseka i Luga Foto: Ismet Ademovski

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je danas radove koji su u toku na uklanjanju divlje deponije između Suseka i Luga.

Za potrebe čišćenja ove deponije planirano je uklanjanje oko 1 400 kubnih metara nagomilanog smeća a od početka akcije čišćenja do sada uklonjeno je oko 900 kubnih metara otpada.

Tokom obilaska radova na čišćenju, predsednica Janković istakla je da će opština Beočin u narednom periodu uz saradnju sa svim pokrajinskim i republičkim institucijama ali i sa lokalnim nadležnim službama intenzivno raditi na pronalaženju rešenja za višegodišnji problem stvaranja deponija koje nastaju kao posledica nesavesnog odlaganja otpada.

„Stvaranje divljih deponija na teritoriji naše opštine jedan je od problema sa kojim se moramo suočiti u što kraćem roku pozivajući na saradnju kako nadležne inspekcije da reaguju tako i građane da prijavljuju nedozvoljeno odlaganje smeća. Lokalna samouprava će intenzivno raditi na pronalaženju dugoročnih rešenja za koja se nadamo da će uključiti i postavljanje video nadzora na ovim lokalitetima ali i edukaciju građana.“, istakla je predsednica Janković tokom današnjeg obilaska terena.

Za rešavanje pitanja divlje deponije između Suseka i Luga opština Beočin obezbedila je sredstva preko Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u iznosu od 1.500,000 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena