Yunet
 

Društvo

Novogodišnji intervju predsednice Opštine Ruma Aleksandre Ćirić

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 22. decembar 2022. • 16:19 •

Novogodišnji intervju predsednice Opštine Ruma Aleksandre Ćirić

Opština Ruma ove godine po prvi put je sprovela meru dodele energetskih vaučera, ali je zahvaljujući dobrom budžetu, za razliku od drugih opština, uspela da maksimalno izađe u susret svima onima kojima je to zaista potrebno, imajući u vidu i ekonomsku, ali i energetsku situaciju, kako u svetu, tako i u našoj zemlji, rekla je u svom novogodišnjem intervjuu za Televiziju Fruška Gora predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

„Mi smo odlučili da pomognemo našim najugroženijim građanima po pitanju grejne sezone. Obezbedili smo energetske vaučere za korisnike daljinskog centralnog grejanja i ljude koji se greju na gas, na prirodni gas, i ljudi koji se greju na čvrsto gorivo. Pomoć u vidu energetskih vaučera iznosila je 15.000 dinara, što nas čini prvima i rekordnima. Recimo susredna Sremska Mitrovica koja pretpostavljam ima i veći budžet i status Grada, izdvojila je po 10.000 dinara“, rekla je Ćirić.

Ruma je prema rečima predsednice bila prva i jedina opština koja je izdvojila tolika sredstva za pomoć u vidu energetskih vaučera, a kako je pojasnila podela vaučera je u toku.

Celokupan intervju sa predsednicom Opštine Ruma Aleksandrom Ćirić možete pratiti na programu TV Fruška Gora u petak od 21 sat.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena