Yunet
 

Društvo

Rekordan budžet Opštine Ruma za narednu godinu – 3,9 milijardi dinara

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 14. decembar 2022. • 11:18 •

Rekordan budžet Opštine Ruma za narednu godinu – 3,9 milijardi dinara

Oštinsko veće u Rumi usvojilo je predlog budžeta za narednu godinu, koji bi trebalo da bude usvojen na prvoj narednoj sednici Skupštine Opštine Ruma koja je zakazana za subotu 17. decembar.

Prema rečima predsednice Opštine Ruma Aleksandre Ćirić budžet za narednu godinu je rekordan i iznosi 3,9 milijardi dinara, što je prema njenim rečima, veliki uspeh, ali i velika odgovornost u smislu raspodele sredstva za one namene za koje je neophodno.

„Krećemo u rekonstrukciju Pavlovačke ulice. Radiće se u tri faze, prva faza obuhvata rekonstrukciju Pavlovačke ulice do Vladimira Nazora, druga faza je ulica Vladimira Nazora do Industrijske ulice i treća faza je od Industrijske do samog izlaza, do „krila“. Očekujemo da će u naredne dve godine Ruma imati dve frekventne saobraćajnice koje će biti moderne. Očekujemo i da započnemo projekat ulice Vuka Karadžića koja će biti bulevarskog tipa. Projekte smo podelili u dve budžetske godine da bi smo mogli realizovati i imaće prilaze gradu kakve zaslužujemo. U narednoj godini radimo i osvetljenje svih prilaza Rumi tako da će svi koji ulaze imati utisak da ulaze u jedan razvijen grad što i jesmo“, rekla je Aleksnadra Ćirić, predsednica Opštine Ruma. 

Predsednica je istakla da se nastavljaju svi projekti koji su započeti, kao i ulaganja u javna preduzeća „Vodovod“ i „Komunalac“.

„Komunalac dobija još jedan autopodizač. Započinjemo rekultivaciju naše gradske deponije, imaćemo i pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine, opština će izdvojiti 100 miliona dinara, a ostatak sredstava dobijamo od Ministarstva. I dalje nastavljamo sa odvoženjem smeća na regionalnu deponiju, pretovarna stanica će biti u funkciji, otpad će biti raspoređivan i dalje se odvozi na regionalnu deponiju. Nastavljamo ono što smo započeli u januaru ove godine što se tiče ekologije. Počinjemo velika ulaganja u preduzeće Vodovod kako bi ono počelo da obavlja svoju osnovna delatnost u punom kapacitetu. Naredne godine im opredeljujemo sredstva za nabavku bagera, kamiona i još jednog prevoznog sredstva za otpušavanje kanalizacije. Ti je neophodno da građani uvek mogu da se oslone na naše javno preduzeće a ne da zovu privatne preduzetnike.“, rekla je Ćirić.

U okviru budžeta za narednu godinu planirana su sredstva i za uređenje Doma zdravlja, Kulturnog centra, Zavičajnog muzeja, škola u gradskom naselju, ali i seoskim sredinama, a izdvojena su i sredstva za nastavak uređenja Borkovca.

Kako je najavljeno, značajna su i ulaganja u Turističku organizaciju u ovkiru koje je planirano otvaranje suvenirnice, a opština će i u 2023. nastaviti sa svim socijalnim i pronatalitetnim merama koje je i do sada sprovodila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena