Yunet
 

Društvo

Uređenje atarskih puteva u Rumi

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 29. novembar 2022. • 18:30 •

Uređenje atarskih puteva u Rumi

U Rumi se privodi kraju uređenje atarskih puteva, a danas je radove koji se izvode u Stejanovcima zajedno sa saradnicima obišla predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, koja je tom prilikom navela da se ovim radovima završavaju radovi na uređenju atarskih puteva u Rumi u ovoj godini i istakla značaj ovih radova.

„Kao i svake godine i ove godine Opština Ruma je dobila pomoć od sekretarijata za poljoprivedu i šumarstvo. Određena su izvesna sredstva za uređenje atarskih puteva i otresišta na teritoriji naše opštine. S obzirom da Opština Ruma broji 16 sela, površina obradivog zemljišta je velika. Mehanizacije ima dosta, atarskih puteva ima dosta, a veoma je važno uređivati atarske puteve i otresišta zbog bezbednosti saobraćaja“, navela je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

U Stejanovcima se konkretno rade dva atarska puta u dužini od 500 metara, od kojih jedan sa otresištem, s obzirom na to da se nastavlja na asfaltirani put.

„Ako nisu uređeni atarski putevi , velika količina zemlje i blata dolazi na glavne putne pravce, na državne puteve i seoske puteve i eventualno dolazi do nesereća i nezgoda . Mi kao odgovorna lokalna samouprava dužni smo da se bavimo i tim segmentom života naših sugađana koji je svakako veoma važan pootovo za stanovništvo po selima“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Kako je navela predsednica od Pokrajinskog sekretarijata su obezbeđena sredstva u iznosu od 18,5 miliona dinara, dok je Opština Ruma učestvovala sa još skoro isto toliko sredstava. Ukupna dužina uređenih atarskih puteva je oko tri kilometra, a tokom ove godine uređeni su putevi u katastarskim opštinama Stejanovci, Grabovci, Klenak, Hrtkovci, Nikinci i Ruma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena