Yunet
 

Društvo

U toku priprema paketa solidarne pomoći, od utorka isporuka

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 28. novembar 2022. • 14:40 •

U toku priprema paketa solidarne pomoći, od utorka isporuka

U rumskom udruženju penzionera u toku je pakovanje paketa pomoći za penzionere sa niskim primanjima. I pitanju je javni poziv koji je bio raspisao PIO Fond, a paketi su nabavljeni udruženim sredstvima PIO fonda i Udruženja penzionera.

„Prijavilo se negde oko 400 penzionera, od kojih je uslove ispunjavalo 329 penzionera. Tako da mi danas pakujemo 329 paketa, isporuka je sutra od 10 sati i zaključno do petka u 11 sati. Ako neko ne preuzme pakete prenećemo ih u kancelariju, ali zvanična podela je u tom intervalu“, rekao je Svetislav Damjančuk, predsednik Udruženja penzionera Ruma.

Paketi sadrže osnovne živtne namirnice: dva kilograma brašna, palentu, griz, tri supe, dva mesna nareska, dve paštete i tri kilograma praška.

„Bio je javni poziv 15 dana je trajao kada su se ljudi prijavljivali, sada je preuzimanje na osnovu lične karte može i neko drugi da dođe ako ne može penzioner. Nama se potpisuje na spisak , šta nam je neophodno za pravdanje“, kaže Damjančuk.

Ove godine pakete mogu da prime svi koji su se prijavili sa penzijama manjim od 16.884,91 dinar, a kako navode u udruženju, prijave su istekle i nije moguća naknadna prijava.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena