Yunet
 

Društvo

Ćirić: Ruma spremno dočekuje zimsku sezonu

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 18. novembar 2022. • 14:09 •

Ćirić: Ruma spremno dočekuje zimsku sezonu

U susret 1. decembru kada i zvanično počinje dežurstvo zimske službe, predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić zajedno sa načelnikom Opštinske uprave Dušanom Ljubišićem prisustvovala je smotri zimske mehanizacije, pre svega u Javnom preduzeću „Komunalac“ koje je nadležno za uklanjanje snega i leda sa gradskih ulica, trgova i površina javne namene.

„Zahvaljujući našoj urgenciji i ulaganju, ove godine zimska služba će sa 50% više kapaciteta  raditi tokom zimskih meseci. Opremljeni su novom mehanizacijom, novi autopodizači, dva raonika tj. čistača snega da punim kapacitetom  spremno dočekujemo ovu  novu predstojeću zimsku sezonu , a prema najavljenim prognozama već prvi sneg se očekuje za nekih nedelju dana“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Nakon obilaska mehanizacije „Komunalca“, izvršena je smotra mehanizacije u ad „Sremput“ u Putnoj bazi „Ruma“, koje je zaduženo za čišćenje i održavanje državnih  puteva prvog i drugog reda  na teritoriji Rume, kao i za putne pravce opštinskih i nekategorisanih puteva.

„Vidimo da su oni u potpunosti spremni za predstojeću zimsku sezonu. Imaju na raspolaganju su potrebnu, neophodnu i najmoderniju mehanizaciju jer ipak je reč o jednom ozbiljnom preduzeću koje održava državne puteve, s toga njihova mehanizacija mora biti na mnogo ozbiljnijem i većem nivou. Zadovoljna sam njihovom opremom i prema rečima ečelnih ljudi oni spremno dočekuju zimu“, navela je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Kada je u pitanju redovno čićenje trotoara u naseljenim mestima odgovorni su vlasnici ili zakupci stambenih objekata ili poslovnih prostora, dok je komunalna inspekcija zadužena za kontrolu izvršenih radova.

Istanuto je i da su nabavljene dovoljne količine industrijske soli.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena