Yunet
 

Društvo

U utorak Skupština u Rumi

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 16. novembar 2022. • 14:00 •

U utorak Skupština u Rumi

U utorak 22. novembra sa početkom u devet časova u prostorijama Kulturnog centra biće održana 25. sednica Skupštine Opštine Ruma. Za dnevni red je predloženo 23 tačke, od kojih su skoro sve prethodno usvojene na veću. Jedna od najvažnijih jeste odluka o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine, što je i zakonska obaveza.

“Već za tih prvih devet meseci vidimo uspešno izvršenje budžeta Opštine Ruma koje prelazi 60 procenata izvršenosti budžeta, što znači da ćemo do kraja ove kalendarske godine možemo očekivati izvršenje budžeta 80, amožda čak dođemo i do 90 posto ukupnog izvršenja budžeta što govori o našoj odgovornoj upravi, odnosno našem odgovornom radu i uspešnom i kvalietetnom poslovanju što je zapravo i bio naš cilj.“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Jedna od važnijih odluka koje treba da se usvoje jeste o odluka o uvođenju Komunalne milicije na teritoriji Opštine Ruma.

“Planiramo da od naredne godine uvedemo Komunalnu miliciju u našoj Opštini koja će brojati deset radnika sa načelnikom komunalne milicije. Cilj osnivanja komunalne miliicije jeste da povećamo efikasnost rada komunalne inspekcije znači sve ono gde komunalna inspekcija stajesa svojim nadležnostima, tu će komunalna milicija imati produžene ruke. To je pre svega poštovanje komunalnog reda i bezbednosti – potšovanje odluka o grafitima na zgradama, da se poštuje odluka o parkiranju, o javnim površinama u smislu reklamog materijala, crtanja, vandalizma, da nema vise situacija sa Parkićem brodićem“, navela je predsednica.

Jedna od važnijih odluka koje treba da budu donesene jeste i odluka o laureatima godišnjih priznanja Opštine Ruma za 2022. godinu i to sve u susret danu opštine koji se obeležava 24. novembra. Trebalo bi da budu usvojeni i izveštaji o radu pojedinih javnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena