Yunet
 

Društvo

Opštinsko veće utvrdilo predloge gradskih priznanja za Dan opštine Ruma

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 9. novembar 2022. • 14:51 •

Opštinsko veće utvrdilo predloge gradskih priznanja za Dan opštine Ruma

Opština Ruma priprema za obeležavanje svog Dana Opštine , koji se podsetimo, obeležava 24. novembra.

U toku su pripreme za ovaj dan, koji se obeležava svečanom skupštinom i dodelom najviših gradskih priznanja, što je i bila jedna od tema poslednje sednice Opštinskog veća.

„Bliži se naš dan Opštine, slava Opštine Ruma. Značajan datum u istoriji našeg grada, 24. Novembar kada je doneta odluka na Velikom narodnom zboru u kući dr Žarka Miladinovića narodnog tribuna o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji. Taj dan mi proslavljamo kao Dan opštine. Shodno tome mi ćemo kao i svake godine prirediti svečanu akademiju sa prigodnim programom vezano za samu temu našeg grada, ali i u okviru toga Opštian doedljuje povelju, nagrade i zahvalnice istaknutim pojedincima građanima koji su ostavili pečat i trag u delatnostima kojima su se bavili“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Na predlog ustanove Kulturni centar „Brana Crnčević“, Rumska povelja za 2022. Godinu biće dodeljena Vokalno instrumentalnom sastavu „Vrelo“ za izuzetne rezultate u oblasti muzičkog stvaralaštva, kao i za doprinos promociji Opštine Ruma u zemlji i inostranstvu. U kategoriji zahvalnice i novčane nagrade biće dodeljeno sedam priznanja.

„Ja bih naglaslila da su nosioci ove rumske Zahvalnice Vesna Dimov, vaspitačica u penziji napredlog grpe roditelja. Potom od strane učitelja OŠ Veljko Dugošević, jedna učiteljica pred penzijom dobija zahvalnicu za doprinos u obrazovanju naše dece. Iz domena kulture su nagrađeni oni koje je javnost po malo zaboravila, a to su kustosi našeg Muzeja. Đorđe Bošković, čovek koji je doprineo svojim istraživačkim i naučnim radom o Rumi, koji je temeljno proučio istoriju Rume od srednjeg do 20 veka. Na ovaj način želimo da mu se zahvalimo na njegovom naučno-istraživačkom radu.“, navela je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Zahvalnicu će dobiti i muzejski savetnik istoričar Dragomir Janković, zatim preduzetnik Goran Bajić iz Žarkovca za predstavljanje Rume u najboljem svetlu, kao i Stefanu Zuboviću, članu Džudo kluba „Sloven“ iz Rume za postignute rezultate u sportu.

Konačnu odluku o dodeli priznanja doneće odbornici Skupštine opštine Ruma na narednom zasedanju, a priznanja će biti uručena za Dan opštine na svečanoj sednici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena