Yunet
 

Društvo

Odluka o porezu na imovinu u 2023. godini na području rumske opštine

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 9. novembar 2022. • 14:48 •

Odluka o porezu na imovinu u 2023. godini na području rumske opštine

Na jednoj od poslednjih sednica Opštinskog veća usvojena je Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu na teritoriji Opštine Ruma.

Kako je pojasnila predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, nisu promenjene cene za prve tri zone, već samo za četvrtu zonu, gde je utvrđeno da je cena za građevinsko zemljište 950 dinara po metru kvadratnom, dok je za poslovne zgrade i i građevinske objekte koji služe za obavljanje delatnosti cena 15.595 dinara po metru kvadratnom.

„Cena kvadratnog metra da povećava se obzirom da smo suočeni u svim delovima zemlje  i u drugim lokalnim samourpavama  da se povećavaju te cene. To se pre svega odnosi na cenu građevinskog  zemljišta. Zaista smo psotali veoma popularna i povoljna poslovna klima budući da se  nalazimo na raskršću važnih  saobraćajnica u međurečju dve velike reke. Kada se završi Fruškogorski koridor mi ćemo postati veoma pogodno mesto za poslovanje i ulaganje i shodno tome bilo je očekivano d ase poveća cena građevinskog zemljišta“, rekla je predsednica opštine Aleksandra Ćirić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena