Yunet
 

Društvo

15. novembra počinje zimsko održavanje puteva, rumski putari spremni za padavine

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 8. novembar 2022. • 12:15 •

15. novembra počinje zimsko održavanje puteva, rumski putari spremni za padavine

Prema najavama meteorologa prvi sneg može se očekivati već tokom naredne sedmice, a na jučerašnjoj sednici Opštinsko veće je usvojilo je Plan zimskog održavanja puteva i putne infrastrukture.

Planom je predviđeno da Zimska služba po pravilu traju od 15. novembra do 31. marta, a u skladu sa tim preduzeća kojima je povereno održavanje puteva tokom zime u obavezi su da obezbede određen broj mašina, građevinske mehanizacije i ostale neophodne opreme za zimsko čišćenje, kao i odgovarajuće količine soli.

„Potpuno smo spremni za predstojeću zimsku sezonu tako da će puteve 1. i 2. reda održavati AD „Sremput“, dok će sam grad čistiti naše preduzeće „Komunalac“ zahvaljujući upravo ovoj opremi koju su dobili od strane Opštine, nabavili su dovoljnu količinu soli, imaju svu potrebnu mehanizaciju tako da spremno očekujemo zimski period i čišćenje snega kada bude bilo potrebno. Održaćemo jednu smotru gde ćemo sve naše građane javno upoznati sa mehanizacijom koja će biti na raspolaganju u predstojećem zimskom periodu.“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštin Ruma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad