Yunet
 

Društvo

Predsednica Ćirić obišla pijacu i najavila nova ulaganja

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 4. novembar 2022. • 13:58 •

Predsednica Ćirić obišla pijacu i najavila nova ulaganja

Rumska pijaca jedno je od najfrekventnijih mesta u gradu kroz koje svakodnevno prođe veliki broj građana, kako kupaca tako i prodavaca, ali ujedno predstavlja i jedno veliko mesto gde se prodaje hrana, i gde moraju biti zadovoljeni određeni uslovi.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić danas je zajedno sa direktorom Javnog preduzeća “Komunalac” Draganom Panićem obišla rumsku pijacu i tržnicu i tom prilikom razgovarala sa građanima, pre svega trgovcima za tezgama o uslovima rada.

„Obišla sam danas tržnicu i uopšte pijacu. Slušam svoje sugrađane, To je ono što sam od početka od kada sam izabrana na ovu funkciju radila i to i dalje radim. Slušajući njihove apele mi smo promenili krov na tržnici koji je zaista bio u veoma lošem stanju I nije menjan mislim od kada je izgrađena tržnica. Odlučila sam da kada se radovi završe dođem među naše sugrađane koji ovde prodaju i izlažu svoje proizvode, da porazgovaram sa njima da vidim šta je to što im još nedostaje”, rekla je nakon obilaska Aleksnadra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Prodavci pre svega u tržnici su istakli da im mnogo znači to što je zamenjen krov, ali i da očekuju dalja ulaganja, pre svega zbog rashaldnih vitrine i drugih aparata koje imaju i koji ne mogu da rade u ekstremnim temperaturama, a što direktno utiče na bezbednost hrane koja se ovde prodaje.

“Pošto su se žalili da su zaista bili loši uslovi, promenom krova zaista sui m uslovi malo bolji, oseaju boljitak, nema prokišnjavanja, krov ima izolaciju, pa je malo i toplije. Prošle su one vrućine, vreline. Ja sam im objasnila i predločila da u narednom periodu odnosno u narednoj godini ćemo uraditi još dosta radova na tržnici. Konkretno promenićemo stolariju, vrata i jedna i druga ulazna, promenićemo podove, pločice, zatim ćemo pojačati struju, biće i jače i bolje osvetljenje, okrečićemo tržnicu, da bude jedan pravi reprezentativni primer tržnice jer mi smo trgovački i poljoprivredni grad“, rekla je predsednica.

Takođe, kako je navela biće uređeni i toaleti iza tržnice, a novac neophodan za realizaciju ovog projekta biće obezbeđen u budžetu za narednu godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena