Yunet
 

Društvo

Pripreme bazena za kupališnu sezonu

TV Fruška gora • Redakcija TV Fruška gora • 10. maj 2022. • 00:00 •

Pripreme bazena za kupališnu sezonu

Dolaskom lepog vremena počele su i pripreme za novu kupališnu sezonu na Bazenu “Borkovac” u Rumi.

Prema rečima Igora Damjančuka,direktora Ustanove sportski centar koja i upravlja bazenom, završena je prva prirpremna faza koja je podrazumevala ispuštanje stare vode.

“To je završeno prethodnih par dana i sada krećemo u narednu fazu a to je dezinfekcija bazena, čišćenje, uređenje, što će trajati narednih nekoliko dana, a nakon toga krećemo sa uređenjem okoline bazena, platoa, farbanjem tribina i slični radovi”, objašnjava Damjančuk.

Paralelno sa tim poslom ispituju se i pumpe i filteri, kako bi voda kao i prethodnih godina bila čista. Osim sjajnih uslova koje pruža rumski bazen, organizatori će se potrudi i da organizuju što više sadržaja.

Ono što sada znamo definitivno to je da će ponovo biti škola plivanja, koja je bila prethodne godine, da će biti tih nekih kulturno umetničkih sadržaja, a u dogovoru smo sa još nekim ljudima da vidimo da što više upotpunimo ovaj prostor”, navodi direktor Ustanove.

Prethodna godina je bila najuspešnija godina od kako je bazen otvoren, pa se velika posećenost očekuje i ove godine. Bazen bi trebalo da počne sa radom u drugoj polovini juna, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Vesna Samardžija

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad