Yunet
 

Zdravlje

Novo sanitetsko vozilo dodeljeno Domu za stare

TV Cink • Redakcija TV Cink • 25. maj 2022. • 14:30 •

Novo sanitetsko vozilo dodeljeno Domu za stare

Novo sanitetsko vozilo opremljeno kompletnom opremom neophodnom za reagovanje u hitnim slučajevima na raspolaganju je radnicima Centra za socijalni rad sa domskim odeljenjem u Novom Kneževcu. Sanitetsko vozilo dodelilo je Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, a njegova vrednost je 36 i po hiljada evra. Prema rečima direktorice centra, vozilo će doprineti boljem radu zaposlenih u centru i boljem pružanju usluga njihovim korisnicima.

Devedesetogodišnja Emilija Savić štićenica je doma već skoro dve godine, i kaže da se u domu oseća prijatno zbog izuzetne higijene, raznovrsne ishrane i predusetljivog osoblja. Kako kaže, u početku joj je bilo teško, pogotovo jer je u dom stigla u jeku pandemije, međutim uz pomoć osoblja i štićenika brzo se prilagodila.

Domsko odeljenje u Novom Kneževcu raspolaže kapacitetom od 40 ležajeva, a kako je istakla direktorica zahvaljujući sredstvima koje je dodelio Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za rad, kao i Pokrajinski sekretarijat za zdravlje u prethodne dve godine nabavljena je oprema za kuhinju i vešeraj i inventar i oprema za ambulantu. Takođe, su zamenjeni podovi i renovirano je kupatilo, a u skladu sa zakonom o zaštiti od požara sa zidova je uklonjena lamperija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena