Yunet
 

Zdravlje

U toku prijave za besplatan mamografski pregled

TV Cink • Redakcija TV Cink • 13. oktobar 2021. • 13:44 •

U toku prijave za besplatan mamografski pregled

U toku su prijave za besplatan mamografski pregled koji će se održati u Novom Kneževcu počev od 18. oktobra u sklopu projekta „Moja prva mamografija“. Sve zainteresovane žene mogu se prijaviti na broj 062-768-846 ili lično u dispanzeru za žene ili bilo kojoj ambulanti u naseljenim mestima. Mamografski pregledi obavljaće se u specijalizovanom vozilu koje će se nalaziti u krugu Doma zdravlja i namenjen je ženama starijim od 40 godina koje u prethodne dve godine nisu uradile ovaj pregled.

Prema rečima lekara specijaliste ginekologije, sam pregled mamografom je bezbolan i omoguđava rano dijagnostifikovanje karcinoma dojke čak i u slučajevima gde još uvek ne postoje simptomi koji ukazuju na njegovo prisustvo, stoga je od izuzetnog značaja ovaj pregled preventivno obavljati na svake dve godine.

Projekat „Moja prva mamografija“ ima za cilj rano otkrivanje i lečenje tumora dojke, i podrazumeva pregled pokretnim mamografom u sredinama gde ovakva vrsta pregleda inače nije dostupna. Projekat finansira Pokrajinska vlada, a Dom zdravlja Novi Kneževac će u saradnji sa lokalnom samoupravom organizovati prevoz zainteresovanih iz naseljenih mesta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena