Yunet
 

Turizam

Sutra u Đali jubilarna 10. Pasuljijada

TV Cink • Redakcija TV Cink • 3. septembar 2021. • 14:02 •

Sutra u Đali jubilarna 10. Pasuljijada

Jubilarna deseta Pasuljijada sutra će se održati u dvorištu Lovačkog doma u Đali, gde će biti održana i deveta po redu Rakijada. Prema rečima organizatora ove godine broj takmičarskih ekipa za kuvanje pasulja ograničen je na 60, prijave su još uvek otvorene i veliko je interesovanje, a najavljeno je i učešće ekipa iz Mađarske i Rumunije.

Prema rečima organizatora, kotizacija ove godine iznosi 1500 dinara, a učesnicima su obezbeđeni pola kilograma pasulja, kilogram mešavine mesa za pasulj, začin za pasulj, ogrev i majice. Najbolji pasulj i rakiju biraće stručni žiri.

Prijava takmičarskih ekipa i podela materijala za kuvanje pasulja počeće u 9 časova, uzorci rakije moći će da se predaju u periodu od 10 do 12 časova, dok je proglašenje pobednika zakazano za 16 časova. I ove godine organizatori i sponzori obezbedili su vredne nagrade za najuspešnije takmičare. Da posetioci desete Pasuljijade i devete Rakijade ne ostanu gladni biće obezbeđen jedan kazan pasulja, a za dobru atmosferu pobrinuće se tamburaši.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad