Yunet
 

Sport

Kanjiškim mališanima predstavljena berza sporta „Nađi svoj sport“

TV Cink • Radovan Nježić • 11. oktobar 2022. • 13:20 •

Kanjiškim mališanima predstavljena berza sporta „Nađi svoj sport“

Lokalna samouprava opštine Kanjiža u saradnji sa sportskim udruženjima i klubovima sa njene  teritorije organizovala je berzu sporta pod nazivom “Nađi svoj sport”. Kako je istakao Igor Vuković sekretar Sportskog saveza opštine Kanjiža ova manifestacija se obeležava u okviru „Dečije nedelje“  gde su sportski klubovi i udruženja promovisali sport i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Na teritoriji opštine Kanjiža trenutno postoji  tridesetšest aktivnih sprotskih klubova i  udruženja, što deci pruža veliku mogućnost izbora.

Lokalna samouprava opštine Kanjiža obezbeđuje finansijsku podršku i sredstva svim sportskim klubovima i udruženjima, kako bi omogućila njihov neometan rad. Kako je rekao u razgovoru predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer, pored Kanjiže kao najvećeg naseljenog mesta, sportski klubovi i udruženja ostvaruju svoje aktivnosti i u ostalim naseljenim mestima opštine.

Sprotski klubovi i udruženja na teritoriji opštine Kanjiža nemaju direktnih kontakata sa školama i drugim obrazovnim institucijama, pa je stoga neophodno organizovanje ovakvih manifestacija kako bi se deca i klubovi direktno sreli i prepoznali potencijalne sportove i članove, zaključio je Fejstamer.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena