Yunet
 

Sport

Dvesta mladih kik-boksera trenira pored Tise

TV Cink • Redakcija TV Cink • 11. avgust 2021. • 14:22 •

Dvesta mladih kik-boksera trenira pored Tise

Na 23. Međunarodnom kik-boks kampu u Kanjiži u dve smene trenira oko dvesta sportista uzrasta do 20 godina iz vojvođanskih klubova, a prisutni su i kik-bokseri iz dva Mađarska kluba. Na kampu treniraju mlade nade ovog sporta, ali i reprezentativci, svetski i evropski prvaci. Sa njima radi 14 licenciranih trenera, među kojima su treneri reprezentacije i predsednik kik-boks saveza Vojvodine. Sportisti su smešteni u šatorima pored Tise, gde imaju tri treninga dnevno na otvorenom.

Na jednom treningu kik-boksera prisustvovali su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik opštine Novi Kneževac. Oni su izrazili zadovoljstvo uslovima i organizacijom kampa.

23. Međunarodni kik-boks kamp održava se na obali Tise u kampu civilnog društva „Odred izviđača Kanjiža“. Sport kik-boks vežba se u sedam disciplina, od kojih su četiri na tatamiju i tri u ringu, a u julu ove godine Međunarodni olimpijski komitet priznao ga je kao punopravan olimpijski sport.

Naša ekipa posetila je kamp, a u video prilogu u nastavku pogledajte razgovor sa, između ostalih, reprezentativcem Srbije u kik-boksu Bogdanom Draškovićem, organizatorom kampa i najmlađim učesnicima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena