Yunet
 

Privreda

Kanjiški pijačni barometar

TV Cink • Radovan Nježić • 2. februar 2023. • 12:22 •

Kanjiški pijačni barometar

Mesec februar je mesec kada se na pijaci pored uobičajne zimnice pojavljuje sezonsko sveže povrće- zelena salata, mladi luk, španat. Takve vrste robe na kanjiškoj pijaci ima u dovoljnoj meri, dok su cene različite, prilagođene kupovnoj moći građanstva. Proizvođač i prodavac zelene salate Mile Stefanovski iz Novog Kneževca istakao je da je cena salate od pedeset do sedamdeset dinara po komadu.

Pored povrća i voća, na pijaci su prisutni i proizvodi kao je med. Meda je zbog klimatskih uslova manje proizvedeno nego prošle godine. Kako smo saznali od prodavaca, cene su ostale na nivou prošlogodišnjih.

Đorđe Sočin proizviđač mlećnih i prehrambenih proizvoda iz Sente rekao je u razgovoru da robe ima u dovoljnoj meri, i da potražnja kupaca nejenjava. Posebno je ovom prilikom istakao svoje proizvode od mangulice.

Pijaci u Kanjiži ima u svom sastavu ima i deo predviđen za prodaju porizvoda od mleka i sušenog mesa. Cene su sledeće: kajmak 1500 dinara kg, kačkavalj 900 dinara kg, sir kriška srbijanski 700 dinara kg, mileram 700 dinara kg, sitan sir 500 dinara kg, kisela pavlaka 500 dinara kg, domaći kulen 1200-1500 dinara kg, domaći čvarci 1000 dinara kg, domaća bela slanina 900-1200 dinara kg, slanina od mangulice 1300 dinara kg, šunka 1300 dinara kg.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad