Yunet
 

Poljoprivreda

Milion i 800 hiljada dinara dodeljeno voćarima i pčelarima

TV Cink • Redakcija TV Cink • 29. novembar 2021. • 15:08 •

Milion i 800 hiljada dinara dodeljeno voćarima i pčelarima

Milion i 800 hiljada dinara dodeljeno je poljoprivrednicima novokneževačke opštine po Konkursu za ruralni razvoj. Sredstva su dodeljena za dve mere – za subvencionisanje zakupa pijačnog prostora i za kupovinu opreme za voćarstvo i pčelarstvo. Po ovom konkursu sredstva je dobilo ukupno 16 poljoprivrednika, od čega je četvoro konkurisalo za sufinansiranje zakupa pijačnog prostora, a ostalih četrnaest za nabavku opreme.

Prema rečima koordinatora kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dejana Mijatova, jedan od kriterijuma za dodelu sredstava bio je da mlađi poljoprivrednici imaju prioritet, a prednost su svakako imali oni kojima je poljoprivreda primarni izvor zarade.

Kako je istakao sagovornik, u našoj opštini poljoprivreda je razvojna grana privrede, stoga će, slušajući potrebe lokalnih poljoprivrednika, i u sledećoj godini male lokalne poljoprivredne proizvođače podržati sličnim konkursima.

Sredstva za podsticaj poljoprivrednika dodeljena su po Konkursu za ruralni razvoj, u saradnji sa Sektorom za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednica opštine Novi Kneževac Irena Slavković i član opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Zoran Pustinjak.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena