Yunet
 

Poljoprivreda

Hoće li cene na kanjiškoj pijaci u narednom periodu rasti?

TV Cink • Radovan Nježić • 17. septembar 2021. • 13:45 •

Hoće li cene na kanjiškoj pijaci u narednom periodu rasti?

  Da li su cene proizvoda na pijaci visoke? Da li će one nastaviti da rastu ili će pastii u narednom periodu? U razgovoru sa kupcima na kanjiškoj pijaci doznali smo da robe ima u dovoljnoj meri, ali da cene mogu biti značajan faktor pri odluci kupaca kolike količine proizvoda mogu sebi priuštiti.

   Pored povrća i voća, na pijaci su prisutni i proizvodi kao što su grožđe i med. Kako su istakli proizvođači i trgovci, iako voće ove godine nije bas najbolje rodili zbog nepovoljnih klimatskih uslova, grožđe je dalo kvalitetan rod. Meda je takođe zbog klimatskih uslova manje proizvedeno nego prošle godine. Kako smo saznali od prodavaca, potražnja za grožđem i medom nije opala uprkos cenama.

   Pijaci u Kanjiži ima u svom sastavu ima i deo predviđen za prodaju porizvoda od mleka i sušenog mesa. Cene su sledeće: puter 1000 dinara kg, rolovani sir mokrinski 600 dinara kg, punomasni kačkavalj 550 dinara kg, sir kriška srbijanski 400 dinara kg, slatka pavlaka mileram 400 dinara kg, sitan sir sa mileramom 350 dinara kg, kisela pavlaka mileram 300 dinara kg, sveže mleko 60 dinara jedan litar, domaći kulen 1200-1500 dinara kg, domaći čvarci 500 dinara kg, domaća bela slanina 350-400 dinara kg.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena