Yunet
 

Politika

Sednica SO Novi Kneževac-usvojen rebalans budžeta; obezbeđena sredstva za pomoć voćarima, pčelarima i povrtarima

TV Cink • Redakcija TV Cink • 6. septembar 2021. • 15:18 •

Sednica SO Novi Kneževac-usvojen rebalans budžeta; obezbeđena sredstva za pomoć voćarima, pčelarima i povrtarima

Svih devet tačaka dnevnog reda odbornici su jednoglasno usvojili na devetoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Novi Kneževac. Između ostalog, na dnevnom redu bili su donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine za 2021. godinu i Rešenje o usvajanju izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu za period januar-jun 2021. godine, o čemu je govorila načelnica za budžet i finansije Selma Bećović.

Dve tačke dnevnog reda bile su opredeljenje za područje poljoprivrede. Tako su odbornici izglasali Odluku o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta  za područje opštine Novi Kneževac  za 2021. godinu. Član opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Zoran Pustinjak za govornicom je obrazložio da je 2770 hektara državnog zemljišta dostupno za stavljanje u zakup, čime je planirano da se obezbedi 20 miliona dinara za uređenje kanala, atarskih puteva, divljih deponija a deo novca za naknadu protivgradnim strelcima. Odbornici su takođe izglasali Rešenje o usvajanju programa podrške  za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja za opštinu Novi Kneževac. Kako je obrazložio rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dejan Mijatov, za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava izdvojiće se miliona i sedamsto hiljada dinara za voćare i pčelare ispod 40 godina starosti. Maksimalan iznos po gazdinstvu je 150.000 dinara.  Za sufinansiranje zakupa pijačnog prostora predviđeno je ukupno 300 hiljada dinara za proizvođače povrća iz naše Opštine koji svoju robu prodaju na zelenoj pijaci. Maksimalno je po gazdinstvu predviđeno 30 hiljada dinara, a svi detalji biće podrobnije obrazloženi nakon raspisivanja konkursa.

Odbornici na današnjem zasedanju takođe izglasali Odluku o oslobađanju plaćanja Republičke administrativne takse, Rešenje o imenovanju Bojke Jančić za v.d. direktora JKP „7. Oktobar“ i Rešenje o davanju saglasnosti na program rada Narodne biblioteke „Branislav Nušić“ za 2022. godinu.

 

Detalje sa sednice možete pogledati u video-prilogu:

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena