Yunet
 

Kultura

Postavljena izložba slika povodom dvadeset godina likovne kolonije “Život je umetnost”

TV Cink • Redakcija TV Cink • 26. oktobar 2022. • 14:50 •

Postavljena izložba slika povodom dvadeset godina likovne kolonije “Život je umetnost”

U Kulturnoj zoni otvorena je velika izložba slika nastajalih tokom dvadeset godina likovne kolonije koju organizuje Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga. Tokom dvadeset godina kroz koloniju je prošlo mnoštvo slikara iz regiona, pa su se i na izložbi našli radovi slikara iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Hrvatske Bosne i Herecegovine i Mađarske.

Izložbu je, kao i pre dvadeset godina, otvorila novinarka Danica Knežević Popov. Tokom godina na koloniji su se smenjivali slikari amteri, hobisti, akademski slikari i profesori, ali bilo je mnogo onih koji su se na nju vraćali, pa čak i posle dužih pauza. Ona je ovom prilikom istakla kako je na koloniji uvek vladala topla i prijateljska atmosfera, te je prisutnu publiku upoznala sa stvaralaštvom izloženih slikara.

Kustos Kulturne zone Robert Sabo Benke i akademska slikarka Laura Sagmajster izvršili su selekciju slika. Izložba je upriličena povodom dvadesete godišnjice održavanja međunarodne humanitarne kolonije „Život je umetnost“ koju organizuje Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga i bila je posvećena nedavno preminuloj dugogodišnjoj predsednici i osnivačici udruženja Slavici Zorić. Sve izložene slike moguće je kupiti, a sredstva se doniraju udruženju. Postavku je moguće pogledati do 22. novembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena