Yunet
 

Kultura

Modernizuje se zgrada Obrazovno-kulturne ustanove \"Cnesa\" zahvaljujući konkursima Ministarstva kulture

TV Cink • Radovan Nježić • 20. oktobar 2022. • 13:31 •

Modernizuje se zgrada Obrazovno-kulturne ustanove \

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković posetila je  juče Kanjižu gde je obišla Obrazovno-kulturnu ustanovu „Cnesa“. Kako je istakla ministarka u ovu ustanovu u Kanjiži je preko projekta ministarstva kulture „Gradovi u fokusu“ u poslednje tri godine uloženo petnaest miliona dinara, dok je poslednja faza projekta ugradnje rashladnih uređaja   iznosila sedam miliona dinara.

Zgrada Obrazovno-kulturne ustanove „Cnesa“ puštena je u rad 1987. godine i od tada do danas je prošlo dosta vremena, što je zahtevalo modernizaciju zgrade. Kako je u razgovoru rekao direktor Obrazovno-kulturne ustanove „Cnesa“ Karolj Šarnjai Ministarstvo kulture je prepoznalo značaj modernizacije ove ustanove u poslednje tri godine.

Predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer je ovom prilikom naglasio da lokalna samouprava opštine Kanjiža već dugi niz godina ima saradnju sa Ministarstvom kulture preko realizacije projekata koje zajednički finansiraju .

Kako je ministarka Gojković najavila u planu je saradnja Ministarstva kulture i opštine Kanjiža u oblasti kulturnog turizma,  s obzirom na velike turističke i kuturne potencijale ove opštine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena