Yunet
 

Kultura

Mladi slikari nadahnuti prirodom

TV Cink • Redakcija TV Cink • 14. oktobar 2022. • 13:04 •

Mladi slikari nadahnuti prirodom

Izložba slika nastalih na letnjem kampu za mlade slikare pod nazivom „Deca su ukras sveta“ održana je u sali Narodne biblioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu. Izloženo je četrdesetak umetničkih dela različitih stilova i tehnika, nadahnutih motivima iz prirode, pa su se tako na slikama našle neke zaštićene i ugrožene životinjske vrste, razne biljke i pejzaži. Mladi slikari su, kako su nam prilikom otvaranja izložbe rekli, bili veoma inspirisani ovogodišnjom temom koja je nosila naziv „Eko-bajka“.

Ovo je bilo deseto izdanje kampa, a drugi put se održavao u Novom Kneževcu. Među učesnicima bilo je onih koji već godinama svoj talenat usavršavaju na ovom kampu, a neki su sad prvi put učestvovali, što ih je podstaklo da se više posvete slikanju.

Kamp „Deca su ukras sveta“ trajao je pet dana tokom letnjeg raspusta i okupio je srednjoškolce iz Sanada, Čoke, Sente, Novog Bečeja, Kule i Novog Kneževca. Idejni tvorac i koordinator kampa je istoričar umetnosti i profesor likovne kulture u Gimnaziji i stručnoj školi „Dositej Obradović“ Igor Savićević, a kamp je održan pod pokroviteljstvom opštine Novi Kneževac i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena