Yunet
 

Kultura

Oko 150 folkloraša plesalo u Srpskom Krsturu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 6. jul 2022. • 14:45 •

Oko 150 folkloraša plesalo u Srpskom Krsturu

Oko 150 učesnika iz sedam kulturno-umetničkih društava iz okoline natupilo je na festivalu folklora ’Ajd povedi – ’ajd zaigraj u Srpskom Krsturu. Festival se održava devetnaesti put, a u srpskokrsturskom Domu kulture sedišta u gledalištu bila su popunjena posle dvogodišnje pauze koju je izazvala pandemija.

Festival folklora ’Ajd povedi – ’ajd zaigraj jedna je od manifestacija sa najdužom tradicijom koja se održava u  Srpskom Krsturu, stoga ne čudi da svake godine okuplja veliki broj meštana koji uživaju u narodnim igrama.

Festival je pre dvadeset jednu godinu osnovao dugogodišnji rukovodilac KUD-a, tragično preminuli Luka Popov, i kako je istakao sagovornik, uprava KUD-a nastavlja njegovo delo i trudiće se da budu dostojni naslednici zarad dece koja živi u selu.

Predsednik KUD-a „Milan Ajvaz iz Srpskog Krstura ovom prilikom naglasio je da ovaj festival ne bi bilo moguće održati samo od sredstva KUD-a, te se zahvalio svima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji. Održavanje festivala pomogli su Opština Novi Kneževac, Mesne zajednice Srpski Krstur i Đala, Aktiv žena Srpski Krstur, kao i brojni sponzori i donatori.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena