Yunet
 

Kultura

Muzički maraton za kraj školske godine

TV Cink • Redakcija TV Cink • 27. jun 2022. • 15:05 •

Muzički maraton za kraj školske godine

Školska 2021/2022. godina završena je i za učenike Osnovne muzičke škole u Novom Kneževcu. Svi učenici škole nastupili su na muzičkom maratonu, kojim je ujedno obeležen Dan škole i Međunarodni dan muzike. U dvorištu muzičke škole pred mnogobrojnom publikom nastupili su učenici svih uzrasta i klasa – violine, gitare, klavira, harmonike, trube, flaute i solo pevanja.

Prema rečima direktorice škole, i ove školske godine podsticali su kreativnost učenika i nastavnika, a uspeh svakog pojedinca prihvaćen je i promovisan kao lični uspeh, uspeh škole i sredine. Ove školske godine u novokneževačkoj školi muziciralo je 155 učenika sa teritorije naše opštine, od čega je maturiralo četrnaestoro učenika i učenica.

Muzički maraton završen je nastupom bivših učenika škole. Na svečanosti su pohvalnice dobili učenici koji su učestvovali na takmičenjima, a oni su zajedno sa učenicima završnih odeljenja bili nagrađeni putovanjem u Novi Sad, gde su imali priliku da na sceni Srpskog narodnog pozorišta pogledaju izvođenje čuvene Verdijeve opere „Aida“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena