Yunet
 

Kultura

Učenici muzičke škole na trgu svirali i pevali klasičnu i popularnu muziku

TV Cink • Redakcija TV Cink • 9. jun 2022. • 14:11 •

Učenici muzičke škole na trgu svirali i pevali klasičnu i popularnu muziku

Pravi muzički spektatkl za svoje sugrađane priredili su učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole iz Novog Kneževca održavši dva koncerta na novokneževačkom trgu. Toplo prolećno popodne bilo je ispunjeno zvucima klasične muzike na koncertu pod nazivom „Naše ruke daruju vam zvuke“ gde su nastupili učenici sa svih odseka škole, dok su se u drugom koncertu učenici sa svojim nastavnicima predstavili nešto drugačijim repertoarom – popularnom muzikom.

Ideja o koncertu popularne muzike javila se odmah nakon novogodišnjeg koncerta, a do realizacije ideje došlo je kada su među učenicima napravili anketu, gde su oni izrazili želju da organizuju koncert na kojem će pevati svpoje omiljene pesme popularne muzike. Prema rečima sagovornika, učenici su sami birali repertoar koji su izvodili.

Novokneževački trg bio je ispunjen publikom, koja je svaki nastup ispratila aplauzom, a svoje umeće predstavili su učenici odseka za violinu, gitaru, klavir, harmoniku, trubu, flautu i solo pevanje. Organizatori koncerta ovu priliku su iskoristili kako bi pozvali nove učenike da upišu neki od odseka njihove škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad