Yunet
 

Kultura

Anja Galešev održala svoj prvi solistički koncert u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 11. april 2022. • 12:40 •

Anja Galešev održala svoj prvi solistički koncert u Novom Kneževcu

Naša sugrađanka Anja Galešev održala je solistički koncert u sali narodne biblioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu. Publika je imala priliku da čuje kompozicije Vivaldija, Hendla i Volfa u izvođenju Anje Galešev koju je pratio korepetitor Kornelije Vizin, dok su gosti koncerta bili učenici osnovne muzičke škole iz Novog Kneževca Anastasija Subašić i Flora Oros. Prema rečima Anje Galešev, pevanjem se bavi od svoje trinaeste godine i ovo je njen prvi solistički koncert i to baš Novom Kneževcu, mestu u kome je rođena i gde je završila osnovnu muzičku školu.

Profesorka solo pevanja Tamara Marković iz Subotice, u čijoj se klasi nalazi i naša sugrađanka, istakla je ovom prilikom da je Anja od samog početka srednjoškolskog muzičkog obrazovanja pokazivala izuzetne glasovne mogućnosti i da je njen talenat bio neupitan.

Anja Galešev je do sada osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju u solo pevanju, prvu nagradu odnosno laureat na međunarodnom takmičenju „Vera Kovač Vitkai“ u Novom Sadu, treću nagradu na međunarodnom takmičenju „Lazar Jovanović“ u Beogradu, te je na taj način opravdala očekivanja da se radi o izuzetnom talentu pred kojom je sjajna karijera, zaključila je profesorka Marković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena