Yunet
 

Kultura

Održana promocija knjiga „Tamni koridori moći“ i „Mračni koridori moći“ u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 8. april 2022. • 13:06 •

Održana promocija knjiga „Tamni koridori moći“ i „Mračni koridori moći“ u Novom Kneževcu

U organizaciji Kulturno-istorijskog društva Srba severnog Banata „Đorđe Servijski“  u Svetosavskom domu-čitaonici u Obilićevu održana je promocija knjiga „Tamni koridori moći“ i „Mračni koridori moći“. Posetioci su imali prilike da čuju izvrsnog poznavaoca političke i pravne teorije, doktora filozofije, naučnog savetnika, direktora Instituta za evropske studije i autora knjiga Mišu Đurkovića. Knjiga „Tamni koridori moći“ objavljena je 2013. godine i predstavlja prvi deo rada o „koridorima moći“, rekao je u razgovoru Miša Đurković.

Knjiga „Mračni koridori moći“ je nastavak knjige „Tamni koridori moći“,  i kako je ovom prilikom istakao autor, ona se pored tema koji se tiču netransparentnih sistema moći, bavi i pitanjima digitalizacije i moderne tehnologije i kako oni utiču na život običnog čoveka.

Prisutna publika je imala priliku da nakon predstavljanja knjige postavi pitanja autoru na teme koje su im se učinili zanimljivim. Kako je istakao član Kulturno-istorijskog društva Srba severnog Banata „Đorđe Servijski“ Đorđe Banjac, cilj ovih promocija pored širenja znanja je razvijanje kulture dijaloga. U budućnosti nastavljamo sa organizovanjem tribina i promocija koje će negovati i čuvati kulturno-istorijske tekovine i  tradicije Srba severnog Banata, zaključio je Banjac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad