Yunet
 

Kultura

Učenici pet vojvođanskih muzičkih škola nastupili u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 10. septembar 2021. • 13:41 •

Učenici pet vojvođanskih muzičkih škola nastupili u Novom Kneževcu

U okvirima projekata „Deca su ukras sveta“ i „Muzički talenti Vojvodine“ i u saradnji sa lokalnom samoupravom i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave organizovan je koncert mladih umetnika. Pet muzičkih škola iz Subotice, Bačke Topole, Ade, Novog Sada i Novog Kneževca učestvovalo je u ovom događaju, koji se održao u sali pozorišta. Publika je imala priliku da čuje i vidi pravi „vatromet muzike“ u našem mestu, kako je istakla direktorica muzičke škole Aleksandra Neckov koja nije skrivala svoje oduševljenje.

Tokom ovog koncerta imali smo priliku da čujemo izvođenje različitih kompozicija sa različitim instrumentima, kako u grupama tako i solo. Ono što je možda najviše privuklo pažnju publike jeste solo izvođenje kompozicije mladog violiniste Sergeja Skeledžije iz Bačke Topole.

Svim učesnicima je nakon takmičenja priređeno malo druženje u prostorijama muzičke škole gde su imali priliku da se još bolje upoznaju i razmene utiske sa koncerta. U budućnosti je planirano da se nastavi sa organizacijom ovakvih događaja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena