Yunet
 

Kultura

Obeležena stogodišnjica naseljavanja sela Podlokanj

TV Cink • Stevan Babić • 24. avgust 2021. • 13:15 •

Obeležena stogodišnjica naseljavanja sela Podlokanj

Uz prisustvo mnogobrojnih meštana,predstavnika vlasti,kao i generalnog sekretara Matice Srpske dr Milana Micića u selu Podlokanj obeležena je stogodišnjica od naseljavanja dobrovoljaca, kolonista iz Bosne, Crne Gore, Hercegovine i srba optanata iz Mađarske. Prisutnima se obratio dr Milan Micić koji je napisao knjigu o ljudima koji su naselili ovaj kraj. Svečano otkrivanje spomen-ploče posvećena dobrovoljcima i kolonistima, pratio je bogat kulturno-umetnički program.

U sklopu svečanog obeležavanja stogodišnjice otkrivena je i spomen-ploča profesoru dr Jovanu Marjanoviću rođenom 1933.godine u Podlokanju, koji je završio Pravni fakultet u Beogradu na kom je magistrirao, doktorirao i postao profesor. U svom radu bio je specijalni savetnik predsedništva SFRJ a kao kruna njegovog dugogodišnjeg rada bio je izbor za dekana Fakulteta političkih nauka u periodu od 1981-1983 godine.

Organizatori i oni koji su učestvovali u realizaciji ove svečanosti istakli su svoje veliko zadovoljstvo povodom uspešnog i veoma emotivnog trenutka za sve prisutne i dodali da se nadaju da će nastaviti sa obeležavanjem i odavanjem počasti svojim precima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena