Yunet
 

Društvo

Osmaci se upoznali sa ponudom srednjih škola

TV Cink • Redakcija TV Cink • 20. mart 2023. • 14:48 •

Osmaci se upoznali sa ponudom srednjih škola

Još nekoliko meseci ostalo je do kraja školske godine, a pred osmacima je već postavljen veoma odgovoran zadatak, a to je da odluče u kom smeru će se nastaviti njihovo školovanje nakon male mature.

Osmaci iz Kanjiže i okoline imali su priliku da se upoznaju sa smerovima koje nude ekonomske, medicinske, tehničke, poljoprivredne, hemijske i prehrambene škole i gimnazije iz Kanjiže, Čoke, Ade, Bačke Topole, Subotice, a među njima su bile Gimnazija i stručna škola „Dositej Obradović“ iz Novog Kneževca i Ekonomsko-trgovinska škola iz Sente.

Pored gimnazijalaca, novokneževačka škola na dva nastavna jezika obrazuje i buduće poslastičare, kuvare, tehničare drumskog saobraćaja i vozače motornih vozila, koji su se takođe ovom prilikom predstavili osmacima.

Na 11. Berzi srednjih škola ovdašnjim osmacima i njihovim roditeljima predstavio se i Dom učenika srednjih škola iz Subotice, a takođe je predstavljena i Srednja škola unutrašnjih poslova iz Sremske Kamenice koja u nastupajućoj školskoj godini prvi put upisuje učenike koji su se odlučili za policijsku profesiju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad