Yunet
 

Društvo

Novokneževčani pokazali svoju humanost davanjem krvi

TV Cink • Radovan Nježić • 1. mart 2023. • 11:56 •

Novokneževčani pokazali svoju humanost davanjem krvi

Prva ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u Novom Kneževcu u prostorijama JKP „7 oktobar“.  Organizator ove akcije bio je Crveni Krst Novi Kneževac. Sekretar ove organizacije Stevan Vajagić poručio je meštanima Novog Kneževca i okoline da bez bojazni učestvuju u ovim akcijama kako bi pomogli onima kojima je krv neophodna.

Doktorka Milica Vojnović, lekarka iz Novog Sada koja je učestovala u ovoj akciji istakla je u razgovoru da je odziv naših građana bio odličan, kao i da su  meštani prepoznali njenu važnost za zdravlje svih ljudi.

Pored redovnih davaoca krvi bili su pristuni i naši mlađi sugrađani koji su po prvi put dali krv. Jedan od njih je Milan Matijević, iz Novog Kneževca, koji u ovoj akciji pre svega vidi human karakter.

Svako ko se odluči na davanje krvi po prvi put, neophodno je da ponese ličnu kartu, nakon čega dobija knjižicu dobrovoljnog davaoca krvi, koju nakon toga koristi u svakoj sledećoj akciji u kojoj učestvuje, poručio je sekretar Vajagić ispred Crvenog Krsta Novi Kneževac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena