Yunet
 

Društvo

Aleksandar Prodanov pobednik Bogojavljenske plivačke trke u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 20. januar 2023. • 12:51 •

Aleksandar Prodanov pobednik Bogojavljenske plivačke trke u Novom Kneževcu

Dvadesetoro učesnika učestvovalo je u Bogojavljenskom plivanju za Časni krst u reci Tisi. Učesnici su trasu dugu 33 metra preplivali nakon održane liturgije, a litija je do novokneževačkog keja krenula iz novokneževačkog i obilićevskog hrama. Časni krst našao se u rukama Aleksandra Prodanova, koji je rodom iz Srpskog Krstura, a živi u Subotici.

Prema rečima jereja Gorana Karaice plivanje za Časni krst u Novom Kneževcu obnovljeno je 2019. godine, a poslednji put pre toga održano je 1946. Kako je istakao, svake godine od tada privlači sve veći broj učesnika koji dolaze sa svih strana.

Četvrto obnovljeno Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Novom Kneževcu organizovale su Srpske pravoslavne crkvene opštine Novi Kneževac, Obilićevo, Srpski Krstur,Đala i Banatsko Aranđelovo, uz odobrenje Kapetanije Senta i podršku ronilačko-spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente, Doma zdravlja, Policijske stanice kao i opštine Novi Kneževac. Svi učesnici kao i ljudi koji su na bilo koji način pomogli organizovanje ove manifestacije nagrađeni su prigodnim poklonima i zahvalnicama, zaključio je jerej Goran Karaica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena